Conceptul Mitsubishi CA-MiEVVehiculul electric suburban

De cand a inceput cercetarea si dezvoltarea masinilor electrice inca din 1966, Mitsubishi Motors Corporation a considerat intotdeauna ca vehiculele electrice ar trebui sa devina intr-un final produse de baza ale mobilitatii, sustinand preocuparea privind incalzirea globala.

Plecand de la modelul de serie 100% electric i-MiEV, lansat in 2009 si de la obiectivele propuse ca pana in anul 2020, 20% din masinile vandute sa fie electrice, Mitsubishi a facut pasi importanti in aceasta directie asa cum demonstreaza noul Plug-In Hybrid Electric Vehicle (PHEV) si arhitectura sa inovativa „Dual Design”.

Intr-o continua accesiune, in care Mitsubishi Motors Corporation exploreaza ingineria mobilitatii complet electrice – 100% Electric (EV), Hybrid Electric (HEV), Plug-in Hybrid Electric (PHEV) – prezinta primele detalii a doua concepte care vor fi prezentate in premiera la Salonul Auto de la Geneva, alaturi de noul Outlander PHEV.

Datorita procesului de perfectionare continuu a tehnologiei bateriilor si a propulsiei electrice, dar si datorita feedback-ului oferit de clientii modelului electric i-MiEV, aflat pe piata de 3 ani, MMC isi propune sa duca tehnologia vehiculelelor electrice (EV) dincolo de mediul urban cu noua generatie de masini electrice compacte.

Ca un exemplu al diferitelor tehnolgii, MMC intentioneaza sa introduca pe termen mediu si lung, dincolo de gama sa de vehicule la nivel mondial, acest elegant Concept CA-MiEV care va pregati noua generatie a sistemelor cu propulsie electrica, baterii de inalta densitate, greutate redusa cat si o aerodinamica imbunatatita care sa ofere o autonomie de 300 km potrivita pentru un stil de viata suburban.
Printre alte inovatii, Mitsubishi prezinta si tehnologia de reincarcare fara fir cu rezonanta magnetica, cu functii activate de smartphone.

Coeficient aerodinamic 0.26
Primul concept Mitsubishi Motors din ultimii ani, Concept CA-MiEV, poate fi inteles drept o declaratie de intentie care subliniaza revenirea in prim plan a laturii tehnologice in demersul corporatiei de a servi mai bine nevoile clientilor de pe intreg globul.

O convingere deja sugerata inca de la primii pasi ai ultimului ciclu de produse MMC (revolutionarul Outlander PHEV care are emisii de doar 44g/km*, ultra-usorul Global Small, cu emisii de 92 g/km, etc,…) va fi intarita in urmatorii ani, prin introducerea noii generatii de tehnologii in intregul portofoliu de modele al marcii.

Designul va juca si el un rol, in aceasta noua dezvoltare, cu un accent clar pe performantele aerodinamice. Astfel, dupa ce Global Small a stabilit un record in segment prin coeficientul sau de 0,27*, Concept CA-MIEV, un hatchback compact in cinci usi, preia suprematia cu un coeficient tinta de 0.26.

Suprafetele, amintind de o sageata, aduc o nota high-tech in designul masinilor din clasa mica, iar senzatia este intarita de linia neobisnuita a plafonului in partea din spate.
Extrem de eficient (podea integral plata, camera retrovizoare, prize de aer minimale, difuzor posterior,…), Concept CA-MiEV este un spectaculos mix de detalii – de la farurile si stopurile cu o forma de boomerang, la linia laterala ascendenta care creeaza un puternic efect vizual de miscare.

Eficienta inalta

• Pentru a propulsa Concept CA-MiEV, MMC inaugureaza viitoarea generatie de trenuri de rulare de inalta eficienta, care include:
  • Unitate de putere integrata All-in-One (motor de 80 kW + invertor + incarcator) – care ajuta la managementul energiei, ambalarea si reducerea in greutate.
  • Pachet de baterii compact si plat – ajuta la impachetare (lucru util pentru posibile aplicatii ulterioare) si pentru o performanta mai buna pe termen lung.
  • Tehnologie de incarcare wireless prin rezonanta magnetica – pentru a facilita utilizarea; tehnologia a fost anuntata in septembrie 2011* de WiTricity Corporation, IHI Corporation si Mitsubishi Motors Corporation si se afla in momentul de fata in procedura de testare.

*http://www.mitsubishi-motors.com/publish/pressrelease_en/corporate/2011/news/detailb927.html

Baterii Lithium-ion de inalta densitate energetica – ajuta la eficenta energetica (28 Kwh disponibili).
Conectat
Spatios, sculptural, usor si eficient, un viitor vehicul electric precum Concept CA-MiEV – dar, in egala masura, si orice viitor model Mitsubishi, indiferent de tipul de motorizare – trebuie sa fie permanent conectat, astfel ca este dotat cu:

Sistem automat de e-mailing in caz de furt

Sistem automat e-calling pentru cazuri de urgenta

Sisteme control (blocare actionare motor, alarma de panica, blocare usi, …)

Transfer de date (harti,…) din smartphone in sistemul masinii

Sistem de monitorizare a energiei si preincalzirii pentru masinile electrice sau hibride (deja disponibil pe Outlander PHEV)

Specificatii
(surse MMC)