Jaguar F-PACE, testat in conditii extreme

Crossover-ul Jaguar ofera o combinatie inegalabila de performante uimitoare, design inedit si caracter practic. Pentru a se asigura ca fiecare sistem functioneaza perfect, chiar si in cele mai extreme conditii, noul F-PACE a fost supus unuia dintre cele mai dificile programe de testare proiectate vreodata de companie.

“Am dezvoltat modelul F-PACE cu scopul de a oferi manevrabilitatea, rafinamentul si experienta deosebita de condus specifice Jaguar, impreuna cu niveluri ridicate de agilitate si stabilitate pe orice tip de teren si indiferent de conditiile meteo.

Asa cum am acordat o atentie deosebita in proiectarea fiecarei componente, am testat F-PACE in cele mai solicitante conditii, pentru a ne asigura ca acesta va depasi asteptarile clientilor nostri din intreaga lume.”

La facilitatea de testare Land Rover din Arjeplog, in nordul Suedei, iarna temperatura medie depaseste foarte rar -15°C si adesea atinge -40°C. Cei 60km de traseu stabilit pentru testare includ drumuri dificile de munte, cu spatii inguste pentru efectuarea virajelor si zone off-road, ideale pentru o  calibrare optima a sistemelor de tractiune integrala si Dynamic Stability Control, precum si al unor tehnologii Jaguar revolutionare, printre care All-Surface Progress Control. Testele efectuate aici asigura ca, indiferent de suprafata  - asfalt, zapada sau gheata - F-PACE ofera o experienta de condus stabila si agila, fundamentala ADN-ului dinamic al marcii Jaguar.

In Dubai, temperatura aerului poate depasi 50°C la umbra. Atunci cand masinile sunt lasate in bataia directa a soarelui, temperatura din habitaclu poate ajunge la 70°C. Este mediul ideal pentru a ne asigura ca totul functioneaza perfect - de la sistemul de control al climei, pana la comenzile sistemului infotainment, cu ecrain tactil - in conditii extreme de caldura si umiditate.

Aceasta parte a testului este conceputa pentru a proba sistemele de racire in conditii dificile, printr-o combinatie de temperaturi ambientale inalte si un flux de aer scazut, in timp ce inginerii responsabili cu testarea se pot relaxa in confortul oferit de aerul conditionat, conducand prin traficul din oras.

F-PACE a fost, de asemenea, condus pe drumuri de munte pietruite. Este prima data cand un program de testare Jaguar a inclus acest mediu dificil, iar aceasta atentie acordata detaliilor este cea care va ajuta Jaguar sa plaseze primul sau crossover de performanta ca reper in segmentul sau.

Prezentarea la nivel mondial a modelului Jaguar F-PACE va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt, in luna septembrie.