Land Rover anunta lansarea noului Discovery Sport

Land Rover a dezvaluit noul Discovery Sport, cel mai versatil si capabil SUV premium compact din lume. Primul model din noua gama Discovery, Discovery Sport, ofera optiunea de “5+2” scaune, pastrand aceleasi dimensiuni ale unui SUV premium de 5 locuri.

Noua perspectiva progresiva de design adusa de Discovery Sport, ofera noii game Discovery volum, proportii si o postura imbunatatite. Designul integreaza cu succes aportul inginerilor tehnici, rezultand un profil dinamic, o compartimentare eficienta a spatiului interior si o configuratie de “5+2” locuri.

Provocarea noastra a fost sa imbinam designul premium cu versatilitatea exceptionala; cele doua atribute trebuie sa conlucreze armonios.” a declarat Gerry McGovern, Land Rover Design Director and Chief Creative Officer. “Sunt mandru sa spun ca am atins acest obiectiv; designul dinamic al Discovery Sport va rezona cu publicul sau la nivel emotional, iar acest model este mai versatil decat orice alt SUV  premium compact de pe piata.

Noul Discovery Sport a fost dezvaluit de catre Land Rover, sub forma digitala, la Spaceport America, in New Mexico, SUA. Interiorul noului model a fost conceput pentru a reflecta in cele mai mici detalii nevoile publicului sau tinta. Sunt folosite materiale de inalta calitate si o grafica verticala a consolei centrale, in acord cu designul exterior premium, pastrand, in acelasi timp, atributul versatilitatii specifice Discovery.  Solutiile de depozitare sunt integrate in habitaclu, putand fi alese, optional, pana la 4 puncte de incarcare de 12V si 6 mufe USB, pentru toate cele 3 randuri de scaune, permitand, astfel, conectarea simultana a mai multor dispozitive electronice.

O serie de inovatii a facut posibila introducerea, in premiera la un SUV compact, a optiunii versatile de “5+2” scaune. Un ax cu multiple directii, complet nou, plasat in spatele masinii, ii ofera atat o dinamica deosebita, cat si spatiu flexibil si amplu pentru randul al treilea de scaune.

Cuplat cu o suspensie longitudinala flexibila, axul inovator posterior garanteaza, de asemenea, faptul ca modelul Discovery Sport este confortabil si rafinat. Acesta ofera satisfactia deplina la  condusul pe sosea, pastrandu-si, in acelasi timp, capacitatea de rulare pe toate tipurile de teren, pentru care este recunoscuta  marca Land Rover. De fapt, cu unghiurile de plecare si sosire de 25, respectiv 31 grade, tehnologia Terrain Response® si abilitatea de traversare vad pana la 600 mm, Discovery Sport ofera capabilitate de inalta clasa, in toate conditiile de drum.

La fel ca oricare model Land Rover, siguranta a fost o prioritate cheie in dezvoltarea noului Discovery Sport, rezultand un airbag pentru pietoni de prima clasa, franare de urgenta autonoma si o caroserie moderna, compusa din otel de o duritate extrema si aluminiu cu greutate redusa.

Aceasta reprezinta doar o parte din echipamentul avansat disponibil la Discovery Sport, care include, de asemenea, sistemul Head-Up Display, un touchscreen infotainment si mecanismul de inclinare si glisare pentru randul al doilea de scaune, pentru un maxim de flexibilitate in configuratia interioara.

Pentru lansare, Discovery Sport va fi echipat cu o serie de motoare pe benzina si motorina turbo-alimentate in patru cilidri. Atat motorul integral din aliaj Si4 2.0-litri pe benzina, cat si cel 2.2-litri turbodiesel sunt dotate cu tehnologia Stop-Start, injectie directa de inalta presiune, componente interne de joasa frecare si solutii de incarcare regenerativa inteligente, pentru performante extraordinare si economie considerabila. Motorizarea TD4 va dezvolta 150 CP, cu emisii de 149g/km CO2, iar motorul SD4 va dispune de 190 CP, si emisii de 159g/km.

Mai tarziu, in 2015, un motor turbodiesel ED4 va completa seria, cu o emisii CO2 de numai 119g/km. Sunt disponibile atat transmisia automata cu 9 trepte de viteza, cat si cea manuala, cu 6 trepte, impreuna cu optiunea de tractiune integrala sau doar frontala.

Discovery Sport este nu doar noul model din gama Discovery, aflata in plina dezvoltare, dar si primul care aduce flexibilitatea optiunii “5+2” locuri pe piata SUV-urilor premium compacte”, a declarat Phil Popham, Jaguar Land Rover Group Marketing Director. “Versatilitatea noului Discovery Sport este un atribut-cheie diferentiator. Este, pur si simplu, singurul vehicul desavarsit din segmentul sau.

Discovery Sport va fi produs la fabrica Land Rover multi-premiata din Halewood, Liverpool. Va fi disponibil spre vanzare la inceputul anului 2015, alaturi de modelul actual Land Rover Discovery, cu 7 locuri, in peste 170 de piete din intreaga lume.