Marcel Iures vorbeste despre excelenta si despre pasiunea sa pentru masini in cadrul interviurilor „Mercedes-Benz: Ghidul Excelentei”

•    Marcel Iures a acceptat provocarea lansata de Mercedes-Benz de a vorbi despre excelenta si despre traiectoria sa pe plan personal si profesional
•    In plus, Marcel Iures a discutat despre asteptarile sale de la o masina si despre automobilul pe care il conduce: „Placerea mea este sa conduc masini puternice, cum e cazul ML-ului”.
•    Seria de interviuri despre excelenta, oferite de artisti si personalitati publice companiei Mercedes-Benz, sunt parte a platformei „Mercedes-Benz: Ghidul Excelentei”
•    „Mercedes-Benz: Ghidul Excelentei” include o serie de manifestari menite sa vorbeasca despre ideea de excelenta si sa aduca aminte de promisiunea lui Gottlieb Daimler - "The best or nothing"

Marcel Iures, unul dintre cei mai mari actori romani de teatru si film, a oferit un interviu exclusiv pentru Mercedes-Benz Romania, discutand despre perspectiva sa asupra notiunii de excelenta, dar si despre masina pe care o conduce.

Marcel Iures, dublu laureat al titlului de cel mai bun actor de teatru din Romania, delimiteaza pe scurt conceptul de excelenta, din punctul sau de vedere:
„Excelenta insasi e partea de sus a unei liste de calitati, nu cred ca o putem cataloga in vreun fel. E excelenta, pur si simplu, nivelul de sus al oricarui lucru, situatii, stari, reusite”.

Referindu-se la traiectoria sa personala si profesionala, Marcel Iures mentioneaza: ”Am avut noroc in viata, in sensul ca am intalnit de cele mai multe ori oamenii potriviti. Mi s-au intamplat lucrurile la timpul potrivit”.

Din 1995, Marcel Iures este presedinte al Fundatiei Cultural Artistice Teatrul ACT, punand bazele celei de-a doua scene independente de teatru din Romania. Iar din 2004 este presedintele Festivalului International de Film Independent "Anonimul". Intrebat care ar fi momentele excelente din viata sa, de care isi aminteste cu mandrie, Marcel Iures raspunde:Au fost cateva importante, pe care eu le pot considera momente prin care am urcat si am vazut putin mai departe: intalnirea cu mari regizori, nasterea fiului meu, nasterea Teatrului Act, intalniri cu actori de-afara, americani, englezi, australieni. Intalnirile cu sotia mea, cu oameni de la care am invatat foarte mult, pot fi puse pe lista aceasta. Sau cand mi-am luat prima masina!”.

Discutand despre masina pe care o conduce, Marcel Iures face din nou referire la noroc: Eu am norocul sa am o masina care intruneste, cred, toate calitatile. Vorbesc de ML, de 3500 cc”.

Privind brandul Mercedes-Benz, Marcel Iures declara: „Eu am crescut in zona ideii de durabilitate. Cand auzeam vorbindu-se despre aceasta marca, intelesul era ca dura pe viata. Aveai o asemenea masina, dura toata viata ta, fara probleme, fara reparatii costisitoare, fara caderi de mandrie ca nu dureaza atat cat te astepti de la un Mercedes. Deci excelenta!”. In continuare, actorul completeaza: „M-am urcat intr-o masina Mercedes-Benz destul de devreme, prin clasa a IX-a, a X-a, la liceu la Craiova, si mi s-a parut o alta planeta (...). A avut valoarea unui cutremur placut sa intru intr-un Mercedes, din acela cu coada de randunica, cu vitezometru cu mercur, cu schimbatorul la volan. Paradis!

Facand referire la condus in sine, Marcel Iures marturiseste: „Aproape ca a ajuns a doua natura. Am o pasiune enorma pentru masini, iar acum a ajuns o necesitate. Placerea mea este sa conduc masini puternice, cum e cazul ML-ului, si sa merg cu ele incet. E un lucru extrem, extrem de placut, sa mergi pe un cal, care poate alerga cu 250 pe ora, cu 60, 70, 90 km/h”. Despre Mercedes-Benz ML Marcel Iures completeaza:ML e un fotoliu de lux plutitor, cui nu-i place asa ceva? E o mare placere sa conduci o asemenea masina!

In final, intrebat cum ar descrie automobilul potrivit unui artist, Marcel Iures marturiseste:Cred ca o masina de intelectual ar trebui sa-l reprezinte totusi. Nu neaparat prin culoare, ci prin masura. Daca tot a ajuns atat de important automobilul, relatia trebuie sa fie simbiotica. Cred ca ar trebui sa i se potriveasca unui om de cultura, trebuie sa aiba masura omului”.

Interviul exclusiv cu Marcel Iures deschide seria de interviuri „Mercedes-Benz: Ghidul Excelentei” din 2013. Pana in prezent, Mercedes-Benz a mai purtat convorbiri cu personalitati contemporane, a caror cariera este considerata a fi excelenta: Maia Morgenstern, Tudor Giurgiu, Dan Puric, Alexandru Tomescu sau Catalin Stefanescu.

Pe parcursul anului 2013, seria de interviuri „Mercedes-Benz: Ghidul Excelentei” va continua si cu alte personalitati marcante, care au excelat in domeniul in care s-au remarcat.

Interviul cu Marcel Iures este disponibil la: www.mercedes-benz.ro/content/romania/mpc/mpc_romania_website/rong/home_mpc/passengercars/home/world/excellencyguide/interview/iures.flash.html

Despre Mercedes-Benz: Ghidul Excelentei

Ghidul Excelentei face parte din platforma „Mercedes-Benz: Ghidul Excelentei” si reuneste in cadrul sau o serie de manifestari menite sa vorbeasca despre ideea de excelenta si sa aduca aminte de promisiunea lui Gottlieb Daimler - ,,The best or nothing".

Mercedes-Benz Romania a lansat in 2010 Ghidul Excelentei, o colectie de interviuri cu personalitati marcante ale spatiului social-cultural autohton. Acest proiect reprezinta un demers firesc de cautare a excelentei alaturi de oameni care pe parcursul activitatii lor profesionale au dat dovada de excelenta si care s-au remarcat atat in spatiul romanesc, cat si la nivel international printr-un set riguros de valori si principii.

In cadrul acestui demers, Mercedes-Benz Romania a strans parerile unor oameni de prestigiu, care, incontestabil, se raporteaza la cele mai inalte standarde. In cele din urma, Ghidul Excelentei poate reprezenta o sursa de inspiratie pentru orice spectator al seriei de interviuri.