Echipa Hyundai Shell World Rally a accelerat pregatirile pentru Raliul Suediei

 • Echipa Hyundai Shell World Rally este pregatita pentru raliul Suediei, avand ca obiectiv finalizarea acestei etape  
 • Juho Hänninen si Thierry Neuville piloteaza automobilele cu numerele 7 si 8
 • Echipa s-a pregatit pentru raliul Suediei in 2013, in regiunea Cercului Polar Arctic

Echipa Hyundai este pregatita pentru cel de-al doilea raliu din competitie, care are loc in Suedia si este determinata sa finalizeze cele 24 de probe, desfasurate in conditii de iarna cu ambele modele.

Pentru echipa Hyundai Shell World Rally fiecare etapa parcursa reprezinta o modalitate de a acumula cunostinte necesare pentru dezvoltarea ulterioara a modelelor WRC.

In cadrul raliului din Suedia, pilotul principal Thierry Neuville (alaturi de copilotul Nicolas Gilsoul) concureaza impreuna cu finlandezul Juho Hänninen si copilotul acestuia Tomi Tuominen. 

Pentru aceasta etapa, echipa a demarat pregatirile anul trecut, efectuand un test in regiunea Rovaniemi, Finlanda, in aproierea Cercului Polar Arctic – unde atat Neuville, cat si Hänninen au pilotat pentru prima data Hyundai i20 WRC pe zapada. Testul a avut ca obiectiv identificarea parametrilor optimi de functionare ai i20 WRC in conditii meteo nefavorabile, astfel cei doi avand posibilitatea de a se obisnui cu modelul.  

Directorul echipei Hyundai Shell World Rally, Michel Nandan, a declarat: “Raliul Suediei reprezinta o oportunitate de a acumula informatii importante despre manevrabilitatea Hyundai i20 WRC. In Suedia ne vom confrunta cu o serie de provocari. Trebuie sa ne asiguram cu privire la functionarea corecta a autovehiculului la temperaturi reduse si de mentinerea stabilitatii si a tractiunii in conditii de iarna. De asemenea, cantitatea mare de zapada de pe marginea drumului va ingreuna competitia. Motoarele se pot bloca la cea mai mica coliziune. In cadrul raliului de la Monte-Carlo, nu am parcurs kilometri pe care i-am stabilit, dar am acumulat cunostinte solide pentru experientele viitoare. Obiectivul pentru Raliul Suediei este de a finaliza aceasta etapa cu ambele masini si a parcurge cat mai multi kilometri.”

Dupa evenimentul nefericit din cadrul Raliului de la Monte-Carlo, Neuville si copilotul Nicolas Gilsoul sunt determinati sa finalizeze Raliul Suediei: “In Raliul Suediei am mai concurat de doua ori. Este o etapa in care imi face placere sa pilotez. Anul trecut, am inregistrat rezultate pozitive (am obtinut locul cinci). Reprezinta o experienta unica, traseele fiind inguste, cu zone incarcate de zapada pe marginea drumului. Am avut posibilitatea de a demara pregatirile inca de anul trecut si am putut evalua Hyundai i20 WRC in conditii de iarna. Astfel, am putut definitiva ultimele detalii. Dupa retragerea de la Monte-Carlo, eu si Nicolas suntem nerabdatori sa incepem aceasta etapa si sa obtinem rezultate bune atat pentru noi, cat si pentru echipa.”

Hänninen – care a obtinut cel mai bun rezultat WRC anul trecut, in Raliul Suediei – va debuta alaturi de echipa Hyundai Shell World Rally: “Sunt incantat de posibilitatea de a pilota Hyundai i20 WRC in Raliul Suediei. M-am alaturat echipei inca din luna mai 2013, dar participarea in Raliul Suediei, care este unul dintre evenimentele mele preferate, reprezinta o oportunitate si o bucurie. Pentru un finlandez, pilotajul pe zapada este un lucru natural, iar obiectivul meu si al lui Tomi este de a finaliza etapa si de a obtine un rezultat bun. Ne dorim sa acumulam cat mai multa experienta, astfel oferind echipei informatii utile pentru competitiile ulterioare.”

Raliul Suediei este singurul eveniment WRC care se desfasoara in conditii de iarna. Competitorii vor explora padurile Värmlandregion, apoi vor trece granita, ajungand in Norvegia. Partenerul echipei Hyundai Shell World Rally, Michelin, va furniza anvelope adecvate pentru aceasta etapa. De asemenea, pilotii vor beneficia de echipament special. Editia din 2014 a Raliului Suediei include 24 de etape, acoperind un total de 323.54 de kilometri.

 

 

 

 

Toate noutatile

Articole recomandate

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre inchirierea unei masini, puteti afla aici cum va prelucram datele

Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

trimitere date

Date de contact

Alege locatia
  Toate marcile
   Toate modelele

    Daca va programati la un test-drive, puteti afla aici cum va prelucram datele

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    TELEFON

    SMS

    E-MAIL

    trimitere date

    Newsletter

    Veti putea fi contactat pentru informari despre toate produsele si serviciile Tiriac Auto, insa puteti alege marca sau marcile auto de care sunteti interesat in mod special

    • FORD
    • HYUNDAI
    • JAGUAR
    • LAND ROVER
    • MERCEDES-BENZ
    • MITSUBISHI
    • AUTO RULATE
    • RENT

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    trimitere date

    Date de contact

    Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

    Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.