Hyundai a atins pragul de un milion de unitati produse la fabrica din Cehia

• Unitatea cu numarul 1.000.000 produsa la fabrica Hyundai din Cehia este un autovehicul i30
• Peste 10.000 de locuri de munca generate prin punerea in functiune a facilitatii Hyundai
• Anual, Hyundai achizitioneaza componente in valoare de 1,3 miliarde euro de la furnizori europeni

In luna mai 2013, o unitate din noua generatie i30 a devenit autovehiculul cu numarul 1.000.000 produs de catre Hyundai la fabrica sa din Nošovice, Cehia. Productia a demarat pe 3 noiembrie 2008, iar primul model auto care a trecut linia de asamblare a fost i30 (model 2008).

Hyundai a investit 1,2 miliarde euro in fabrica Hyundai Motor din Cehia (HMMC), unde productia de serie a fost demarata in toamna anului 2008, iar 15.500 de autovehicule au fost produse pana la finalul lunii urmatoare. In septembrie 2009 a fost lansata o noua linie de productie, cu scopul de a raspunde numeroaselor solicitari pentru modelele Hyundai “fabricate pentru Europa”. Pana in 2010, productia anuala a atins 200.000 de unitati. Ulterior, cererile clientilor au continuat sa creasca, iar in 2011 a fost introdusa a treia linie. In 2012 fabrica a produs 300.000 de unitati.

Cifra anuala de afaceri HMMC este de 3,2 miliarde de euro, iar fabrica plateste salarii anuale in valoare de aproximativ 47 milioane de euro. Aproape 3.500 de persoane au devenit angajati directi ai fabricii si alte 7.000 de persoane sunt angajate la companiile furnizoare. Fabrica contribuie anual la suma de 1,3 miliarde euro reprezentand valoarea componentelor achizitionate de catre Hyundai din piata europeana.

Allan Rushforth, Senior Vice Presedinte si COO al Hyundai Motor Europa, a declarat: “Incepand cu anul 2008 ne-am dezvoltat planurile de afaceri pentru a deveni o marca cu adevarat <>. Fabrica din Cehia se afla la baza succesului nostru european, producand doua dintre cele mai bine vandute modele din regiune si asambland o unitate pe minut. Modele precum noul ix35 si noua generatie i30 ne-au permis, in 2012, sa atingem o cota de piata record pentru piata europeana, de 3,5%.”

Pe masura ce productia HMMC a crescut, fabrica a dezvoltat un rol mult mai important, propulsand Cehia drept a doua tara producatoare de masini, per cap de locuitor, la nivel mondial. Este singura fabrica din domeniul auto care a primit “Premiul National pentru Calitate”, titlu ce reflecta colaborarea fabricii cu furnizorii la cel mai inalt nivel de calitate. Trei dintre principalii furnizori sunt localizati in apropierea fabricii, astfel traficul zilnic este degrevat de cele 200 de transporturi de camion. Alti 15 furnizori principali sunt localizati pe teritoriul Cehiei, unde 62% din componentele auto produse sunt dedicate noii generatii i30.

La fabrica din Nošovice sunt produse monovolumul Hyundai ix20, SUV-ul compact ix35 si noua generatie i30. Fiecare model auto a fost produs in Europa, dar totodata, a fost dezvoltat pentru piata europeana, la Centrul Tehnic Hyundai din Rüsselsheim, Germania.

Recent, Australia a devenit destinatia cu numarul 60 unde se exporta noua generatie i30 produsa in Cehia, alaturandu-se unor zone precum Europa de Est, Africa, Caraibe si Oceania.

Fabrica din Nošovice si fabrica Hyundai din Turcia produc impreuna 70% din autovehiculele Hyundai comercializate in Europa.

Toate noutatile

Articole recomandate

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre inchirierea unei masini, puteti afla aici cum va prelucram datele

Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

trimitere date

Date de contact

Alege locatia
  Toate marcile
   Toate modelele

    Daca va programati la un test-drive, puteti afla aici cum va prelucram datele

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    TELEFON

    SMS

    E-MAIL

    trimitere date

    Newsletter

    Veti putea fi contactat pentru informari despre toate produsele si serviciile Tiriac Auto, insa puteti alege marca sau marcile auto de care sunteti interesat in mod special

    • FORD
    • HYUNDAI
    • JAGUAR
    • LAND ROVER
    • MERCEDES-BENZ
    • MITSUBISHI
    • AUTO RULATE
    • RENT

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    trimitere date

    Date de contact

    Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

    Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.