Hyundai Motorsport va concura cu trei modele in cadrul Raliului Portugaliei

• In Raliul Portugaliei, Hyundai Motorsport va concura, in premiera pentru echipa, cu trei modele i20 WRC 
• Thierry Neuville si Juho Hänninen vor pilota modelele cu numerele 7 si 8, iar Dani Sordo va concura cu modelul numarul 20 
• Echipa a efectuat teste in regiunea Algarve, pentru a pregati aceasta etapa WRC pe macadam
 
Dupa succesul inregistrat recent in cadrul Raliului desfasurat in Mexic, echipa Hyundai Shell World Rally se pregateste pentru cea de-a patra etapa a Campionatului Mondial de Raliuri - Raliul Portugaliei.   
 
Dupa etapa desfasurata in America Centrala, competitia continua in Europa, iar Hyundai Motorsport va concura cu trei modele i20 WRC pentru consolidarea expertizei in acest domeniu.
 
Thierry Neuville, alaturi de copilotul Nicolas Gilsoul, care au asigurat un loc pe podium in cadrul raliului Mexicului, vor pilota modelul i20 cu numarul 7, in timp ce Juho Hänninen si Tomi Tuominen vor concura cu modelul numarul 8.  
 
In cadrul raliului Portugaliei, Dani Sordo si copilotul Marc Martí vor pilota modelul i20 WRC cu numarul 20. Echipa va participa, impreuna cu Sordo, in cadrul Fafe Rally Sprint, care se va desfasura inaintea raliului, in apropiere de orasul Porto.
 
Pentru aceasta etapa, Neuville, Hänninen si Sordo, impreuna cu echipa, au desfasurat doua sesiuni de teste in regiunea Algarve. 
 
Obiectivele echipei Hyundai raman neschimbate: dezvoltarea continua a modelului Hyundai i20 WRC si acumularea de experienta in cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.  
 
Directorul echipei Michel Nandan a declarat: “Rezultatul din Mexic ne-a surprins placut, fiind o rasplata pentru toti membrii echipei. In acest moment, suntem pregatiti pentru a raspunde urmatoarei provocari – Raliul Portugaliei. Pentru prima data, vom concura cu trei modele Hyundai i20 WRC, astfel vom acumula mai multi kilometri si experienta. In cadrul acestui raliu, dispunem de piloti bine pregatiti precum: Thierry, Juho si Dani. Acestia detin cunostinte solide si experienta WRC, utile in dezvoltarea ulterioara a Hyundai i20 WRC. Raliul din Portugalia nu este o etapa facila, dar am efectuat teste in regiune si am inregistrat rezultate pozitive. Suntem pregatiti pentru aceasta competitie, dar conditiile meteo reprezinta un factor important si imprevizibil.” 
 
 
Dispunand de un mix unic de cunostinte, cele trei echipaje Hyundai Shell World Rally vor demara etapa WRC din Portugalia, avand ca obiectiv finalizarea competitiei cu cele trei modele i20 WRC complete. 
 
Neuville a declarat: “Rezultatul din Mexic ne ofera mai multa incredere pentru acest raliu, desi ne confruntam cu o etapa complet diferita. Ne vom concentra sa finalizam raliul fara probleme. Ne dorim sa inregistram un timp mai bun, dar ne vom concentra pe obiectivul initial - acumularea de informatii necesare pentru etapele viitoare.”
 
“Astept cu nerabdare raliul Portugaliei - prima etapa pe macadam alaturi de Hyundai i20 WRC. Dupa testele desfasurate inainte de acest eveniment si dupa experienta acumulata anul trecut, consider ca suntem pregatiti pentru aceasta competitie. Desigur, obiectivul este de a finaliza raliul fara impedimente, dar si o pozitie buna in clasament ne va incanta”, a adaugat Hänninen.
 
“Sunt bucuros sa pot concura in cadrul raliului din Portugalia, unde am inregistrat rezultate favorabile in trecut. Totodata, este un eveniment important pentru echipa, fiind prima competitie cu trei modele i20 WRC. Recent, am testat masina in regiune, iar evenimentul Fafe Rally Sprint imi ofera oportunitatea de a o evalua mai bine”, a continuat Sordo.
 
Raliul Portugaliei va demara pe 3 aprilie in zona Estoril si va cuprinde traditionala super speciala din Lisabona.
 
Hyundai Motorsport va concura cu doua modele i20 WRC in Raliul Argentinei, care se va desfasura in luna mai, pilotate de catre Neuville (modelul i20 WRC cu numarul 7) si Hänninen care va concura cu modelul i20 WRC, numarul 8, in cadrul evenimentului din Villa Carlos Paz, alaturi de tanarul belgian.  

Detalii echipa Hyundai Shell World Rally

Hyundai i20 WRC #7

Serie de sasiu: 002

   
 

Thierry Neuville

Nicolas Gilsoul

Data nasterii

16 iunie 1988

5 februarie 1982

Primul eveniment WRC

2009, Raliul Cataloniei

2007, Raliul Monte-Carlo

Starturi WRC

36

31

Podiumuri WRC

8

8

Curse castigate in WRC

-

-

Starturi in Raliul Portugaliei

3

2

Rezultate anterioare in Raliul Portugaliei

2010: abandon, 2012: locul 17 (locul 11 in WRC), 2013: locul 8

2012: locul 17 (locul 11 WRC), 2013: locul 8

 

Hyundai i20 WRC #8

Serie sasiu: 001

   
 

Juho Hänninen

Tomi Tuominen

Data nasterii

25 iulie 1981

8 noiembrie 1971

Primul eveniment WRC

2006, Raliul Suediei

1999, Raliul Finlandei

Starturi WRC

37

25

Podiumuri WRC

-

-

Curse castigate in WRC

-

-

Starturi in Raliul Portugaliei

2

0

Rezultate anterioare in Raliul Portugaliei

2008 (IRC): locul 5, 2010: abandon

-

 

Hyundai i20 WRC #20

Serie sasiu: 007

   
 

Dani Sordo

Marc Martí

Data nasterii

2 mai 1983

1 octombrie 1966

Primul eveniment WRC

2003, Raliul Cataloniei

1992, Raliul Cataloniei

Starturi WRC

111

146

Podiumuri WRC

36

42

Curse castigate in WRC

1

3

Starturi in Raliul Portugaliei

6

6

Rezultate anterioare in Raliul Portugaliei

2005: locul 5 (primul loc in clasa A6), 2007: locul 3, 2009: locul 3, 2010: locul 3, 2012: locul 11, 2013: locul 12

1998: locul 20 (locul 2 in clasa A7), 2000: abandon, 2005: locul 5 (primul loc in clasa A6), 2007: locul 3, 2009: locul 3, 2010: locul 3

 

Toate noutatile

Articole recomandate

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre inchirierea unei masini, puteti afla aici cum va prelucram datele

Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

trimitere date

Date de contact

Alege locatia
  Toate marcile
   Toate modelele

    Daca va programati la un test-drive, puteti afla aici cum va prelucram datele

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    TELEFON

    SMS

    E-MAIL

    trimitere date

    Newsletter

    Veti putea fi contactat pentru informari despre toate produsele si serviciile Tiriac Auto, insa puteti alege marca sau marcile auto de care sunteti interesat in mod special

    • FORD
    • HYUNDAI
    • JAGUAR
    • LAND ROVER
    • MERCEDES-BENZ
    • MITSUBISHI
    • AUTO RULATE
    • RENT

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    trimitere date

    Date de contact

    Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

    Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.