Hyundai prezinta opera de arta cinetica ‘Helio Curve’ la Saptamana Designului de la Milano 2015

• Instalatia cinetica ‘Helio Curve’ evidentiaza modul in care o simpla miscare poate lua o forma tangibila

• Artistul Reuben Mangolin surprinde esenta filosofiei de design Hyundai ‘fluidic sculpture’ 

• Modelul concept Intrado este expus publicului pe toata perioada la Saptamana Designului de la Milano 2015

 

Hyundai Motor Company a dezvaluit noua opera cinetica, care celebreaza legatura dintre domeniul auto si transformarea permanenta a universului. Lucrarea, intitulata ‘Helio Curve’, a fost creata in colaborare cu artistul Reuben Margolin din California, cu ocazia deschiderii editiei de anul acesta a Saptamanii Designului de la Milano.

‘Helio Curve’ este parte integranta a proiectului “Sculpture in Motion” - o colaborare intre Hyundai si diferiti artisti, care contribuie la conectarea publicului cu filosofia de design ‘fluidic sculpture’. Denumirea “Sculpture in Motion” sugereaza miscarea intr-un spatiu, dar si intre spatii – subliniind modul in care marca Hyundai impartaseste ‘arta miscarii’ prin expunerea operelor in diferite zone ale lumii. Instalatia recreeaza miscarile valurilor unui ocean, cu ajutorul a 400 de blocuri de lemn suspendate intr-un cub de cinci metri, fiecare piesa fiind alimentata de o unitate electrica. Elementele individuale par conectate la un val cu o inaltime de trei metri, care imita miscarea continua a fluxului si a refluxului, care nu se repeta niciodata, evidentiind astfel variatiile si fluiditatea miscarii organice. Sistemul masoara 26 metri lungime, 9 metri latime si 5 metri inaltime. In plus, instalatia dispune de un design inedit al luminilor care, impreuna cu ‘Helio Curve’ actioneaza pentru a crea umbre fluide. 

“Sunt incantat sa dezvaluim ‘Sculpture in Motion 2.0’ la Saptamana Designului de la Milano, astfel incat publicul larg sa poata experimenta si empatiza cu filosofia Hyundai” a declarat Peter Schreyer, President si Chief Design Officer al Hyundai Motor Group.

Artistul – Reuben Margolin 

Colaborand cu Centrul de Design Hyundai pentru evenimentul din acest an, artistul Reuben Margolin creeaza instalatii cinetice la scara mare, care combina armonios fizica si miscarile complexe cu senzualitatea naturii. Dupa studiile de matematica si engleza la Harvard (SUA), Margolin a studiat desenul clasic (la Florenta, in Italia) si pictura monumentala (la St Petersburg, in Rusia), imbratisand apoi o cariera de 15 ani de creatie a unor instalatii artistice de mari dimensiuni, actionate mecanic. Demersul artistic se aliniaza filosofiei de design Hyundai “fluidic Sculpture”, celebrand legatura dintre domeniul auto si transformarea permanenta a universului.

 

“Aceasta instalatie este realizata din lemn, aluminiu si cupru, fiind actionata cu ajutorul unor structuri care includ motoare electrice, parghii, mii de scripeti si o multitudine de cabluri si corzi. Desi fluiditatea modulara aminteste de grafica digitala, miscarea acestor structuri este realizata prin suprapunerea efectelor unor componente mecanice simple”, a mentionat Margolin.

 

Toate noutatile

Articole recomandate

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre inchirierea unei masini, puteti afla aici cum va prelucram datele

Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

trimitere date

Date de contact

Alege locatia
  Toate marcile
   Toate modelele

    Daca va programati la un test-drive, puteti afla aici cum va prelucram datele

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    TELEFON

    SMS

    E-MAIL

    trimitere date

    Newsletter

    Veti putea fi contactat pentru informari despre toate produsele si serviciile Tiriac Auto, insa puteti alege marca sau marcile auto de care sunteti interesat in mod special

    • FORD
    • HYUNDAI
    • JAGUAR
    • LAND ROVER
    • MERCEDES-BENZ
    • MITSUBISHI
    • AUTO RULATE
    • RENT

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    trimitere date

    Date de contact

    Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

    Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.