Hyundai Shell World Rally va debuta cu trei echipaje la Raliul Poloniei

 • Echipa Hyundai Shell World Rally va alinia trei modele Hyundai i20 WRC la startul Raliului Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).
 • Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC), Juho Hänninen (#8 Hyundai i20 WRC) si Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) vor participa pentru a doua oara consecutiv in aceasta formula, dupa etapa din Sardinia desfasurata la inceputul lunii.

Echipa Hyundai Shell World Rally va continua sa acumuleze experienta in mediul competitiv din Campionatul Mondial (WRC) in Raliul Poloniei, etapa a saptea a sezonului 2014, programat in acest sfarsit de saptamana. Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul vor lua startul la volanul unitatii Hyundai cu numarul 7, din echipa facand parte si finlandezii Juho Hänninen si Tomi Tuominen, in masina numarul 8, si echipajul neozeelandez Hayden Paddon si John Kennard, in masina numarul 20, inscrisa de Hyundai Motorsport N.

Anul acesta este programata editia cu numarul 71 a Raliului Poloniei, etapa revenind si in WRC pentru prima oara dupa 2009. In total, vor fi 24 de probe speciale, in Polonia si Lituania, cu o lungime totala de 350 km. Raliul, la fel ca etapa din Sardinia, va dispune de un service indepartat, ceea ce pune o presiune suplimentara pe echipa si piloti, traseul acestui raliu fiind unul pe care concureaza in premiera.

Obiectivele Hyundai Shell World Rally raman aceleasi - de a finaliza etapa cu toate cele trei unitati Hyundai si de a acumula experienta pe un teren nou cu modelul Hyundai i20 WRC. Toate cele trei echipaje au testat in Polonia, dupa Raliul Argentinei; Neuville si Hänninen doua zile, iar Paddon o singura zi. De asemenea, Raliul Sardiniei a reprezentat o experienta utila pentru aceasta competitie.

In Sardinia, am avut cateva experiente pozitive, inclusiv prima noastra dubla pe o proba speciala. Simt ca acum suntem mai puternici ca echipa. Polonia reprezinta o etapa noua, raliul nu a mai fost inclus in calendar de cativa ani si multe dintre probe sunt inedite – inclusiv cele din Lituania, o tara care gazduieste in premiera probe speciale din Campionatul Mondial de Raliuri. Probele din Raliul Poloniei sunt rapide, cu o suprafata nisipoasa, unde este necesara o tractiune buna. Am lucrat la setarea suspensiilor si a diferentialului intre etapele din Argentina si Sardinia, iar rezultatele le vom vedea in acest sfarsit de saptamana. Cu siguranta nu va fi usor, dar suntem aici pentru a Invata”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Neuville si Gilsoul au avut un ritm bun in timpul Raliului Sardiniei, unde au si castigat o proba speciala, si vor sa continue in acelasi fel si in Polonia. “Chiar daca in etapa din Sardinia lucrurile nu au mers conform planului, am reusit sa acumulam experienta care ne va ajuta in viitor. Ma astept la un raliu dificil, dar in acelasi timp rapid si placut pentru pilotaj. Mai trebuie sa vedem cum va fi si vremea, dar, indiferent de ceea ce se va intampla, obiectivul nostru este sa luam startul si sa obtinem un rezultat bun pentru echipa Hyundai Shell World Rally”, a spus Thierry Neuville.

Hänninen si Tuominen au castigat si ei o proba in Raliul Sardiniei si au fost chiar lideri pentru prima oara in cariera intr-o etapa din WRC. Finlandezii vor sa treaca peste dezamagirea cauzata de iesirea in decor din Sardinia si sa finalizeze raliul din Polonia fara incidente. “Suntem incantati ca vom lua startul in Polonia si vom avea parte din nou de actiunea din WRC. Mi-am propus sa finalizez raliul si sa sustin dezvoltarea continua a masinii si echipei”, a declarat Juho Hänninen.

Neozeelandezii Hayden Paddon si John Kennard au avut un debut bun in cadrul echipei Hyundai Shell World Rally si vor sa continue in acelasi ritm la volanul unitatii cu numarul 20 (Hyundai Motorsport N). "Am avut o sesiune de teste in Polonia, in urma cu cateva saptamani, si am vazut ca specialele sunt rapide si nu foarte dure. Cred ca situatia se va schimba putin la a doua trecere pe probe si tocmai de aceea trebuie sa exploatam la maximum prima trecere. Dupa etapa din Sardinia, am analizat datele alaturi de echipa si am identificat zonele cheie in care trebuie sa mai lucrez pentru a-mi imbunatati stilul de pilotaj. Masina va avea componente noi, iar atat eu, cat si inginerul meu suntem increzatori ca lucrurile vor merge bine”, a spus si Hayden Paddon.

Raliul Poloniei, a saptea etapa din totalul celor 13 din 2014, este unul dintre cele mai vechi, prima editie fiind organizata in 1921. Acesta a fost inclus ultima data in Campionatul Mondial din 2009. Cursa a fost inclusa in prima editie din WRC, in 1973, dupa care a iesit din calendarul mondial si a facut parte din Campionatul European de Raliuri. In 2009, pentru un singur an, etapa a revenit in WRC, iar anul acesta, in premiera, vor fi probe si in Lituania, aceasta fiind a 32-a tara din istorie, care gazduieste cel putin o proba speciala dintr-un raliu inclus in Campionatul Mondial.

Joi, 26 iunie, sunt programate trei probe speciale, dintre care una pe timp de noapte. Vineri, 27 iunie, sunt programate sapte probe speciale cu service indepartat in Lituania. Sambata, 28 iunie, sunt programate 10 probe speciale, iar duminica, 29 iunie, ultimele patru. Dintre cele 24 de probe, patru sunt super speciale, cate una in fiecare zi, ce se vor desfasura pe Mikolajki Arena, in Polonia.

Hyundai i20 WRC #7

Serie sasiu: 002

   
 

Thierry Neuville

Nicolas Gilsoul

Data nasterii:

16 iunie 1988

5 februarie 1982

Primul eveniment WRC:

2009, Raliul Cataluniei

2007, Raliul Monte-Carlo

Starturi in WRC:

39

34

Podiumuri in WRC:

8

8

Victorii in WRC:

-

-

Starturi in Raliul Poloniei:

0

1

Rezultate anterioare obtinute la Raliul Poloniei:

-

2004: locul al 5-lea, etapa in Campionatul European de Raliuri (ERC)

 

 

Hyundai i20 WRC #8

Serie sasiu: 001

   
 

Juho Hänninen

Tomi Tuominen

Data nasterii:

25 iulie 1981

8 noiembrie 1971

Primul eveniment WRC

2006, Raliul Suediei

1999, Raliul Finlandei

Starturi in WRC:

39

27

Podiumuri in WRC:

-

-

Victorii in WRC:

-

-

Starturi in Raliul Poloniei:

0

0

Rezultate anterioare obtinute la Raliul Poloniei:

-

-

 

Hyundai i20 WRC #20

Serie sasiu: 007

   
 

Hayden Paddon

John Kennard

Data nasterii:

20 aprilie 1987

11 februarie 1959

Primul eveniment WRC:

2007, Raliul Noii Zeelande

1985, Raliul Finlandei

Starturi in WRC:

30

38

Podiumuri in WRC:

-

-

Victorii in WRC:

-

-

Starturi in Raliul Poloniei:

0

0

Rezultate anterioare obtinute la Raliul Poloniei:

-

1994, locul 15 (ERC)

 

Toate noutatile

Articole recomandate

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre inchirierea unei masini, puteti afla aici cum va prelucram datele

Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

trimitere date

Date de contact

Alege locatia
  Toate marcile
   Toate modelele

    Daca va programati la un test-drive, puteti afla aici cum va prelucram datele

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    TELEFON

    SMS

    E-MAIL

    trimitere date

    Newsletter

    Veti putea fi contactat pentru informari despre toate produsele si serviciile Tiriac Auto, insa puteti alege marca sau marcile auto de care sunteti interesat in mod special

    • FORD
    • HYUNDAI
    • JAGUAR
    • LAND ROVER
    • MERCEDES-BENZ
    • MITSUBISHI
    • AUTO RULATE
    • RENT

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    trimitere date

    Date de contact

    Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

    Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.