O prima zi solicitanta pentru echipa Hyundai Motorsport in etapa WRC din Raliul Monte-Carlo

• Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a avut o evolutie prudenta, incheind ziua pe pozitia a opta in clasamentul general
• Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) a terminat cu al saselea timp si este pe locul al 12-lea la general
 
Hyundai Motorsport a debutat in cel de-al doilea sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA in conditii tipice pentru Raliul Monte-Carlo. Cu temperaturi sub zero grade si gheata pe probe, startul in primul raliu din 2015 a reprezentat o adevarata provocare, multi piloti avand probleme pe primele doua speciale. 
 
Ca de obicei, alegerea pneurilor a jucat un rol decisiv si a influentat evolutia pe probele speciale. Pentru pilotii echipei Hyundai Shell World Rally, Thierry Neuville si Dani Sordo, obiectivul a fost sa incheie in siguranta prima zi din Raliul Monte-Carlo, obiectiv pe care l-au atins amandoi. 
 
Thierry Neuville a avut un inceput fara probleme si a abordat primele doua speciale cu prudenta. Cu locul sase pe PS 1 (Entrevaux-Rouaine) si locul zece pe PS2 (Norante-Digne-les-Bains), Neuville a terminat ziua pe locul opt la general, dupa 41 km de proba speciala.
 
“Este minunat ca s-a dat startul intr-un nou sezon, dar inceputul a fost unul extrem de dificil. Conditiile de pe primele doua probe au fost solicitante, asa ca pentru noi prioritatea a fost sa ajungem inapoi in parcul de service. Am avut o evolutie decenta pe prima proba. Speciala a doua a fost si mai periculoasa, asa ca am fost foarte prudenti. Vom vedea care va fi situatia vineri, dar daca vor fi aceleasi conditii, atunci trebuie sa ramanem concentrati la maximum pentru a ramane in cursa”, a declarat Neuville.
 
Dani Sordo, in schimb, a avut un inceput cu evenimente la cea de-a doua prezenta in Raliul Monte-Carlo cu Hyundai Motorsport. Echipajul spaniol a intampinat cateva probleme pe prima proba speciala, dar a revenit pe urmatoarea, finalizand cu cel de-al saselea timp. Sordo a incheiat ziua pe pozitia a 12-a la general si este decis sa recupereze timpul pierdut in zilele urmatoare.
 
“Chiar inaintea primului punct intermediar, am franat prea tarziu pe o portiune alunecoasa si din pacate am intrat intr-un sant. Sunt bucuros insa ca am revenit si ca am incheiat prima zi si sunt sigur ca putem sa ne imbunatatim performantele”, a mentionat Dani Sordo.  
 
“Raliul Monte-Carlo este unul dintre cele mai dificile din calendar si reprezinta o provocare uriasa pentru noi in cel de-al doilea an din WRC. Ca echipa am progresat mult in cele 12 luni de la debutul nostru si abordarea avuta pe probele dificile de joi este o dovada in acest sens. Thierry si Dani si-au atins obiectivul si au ajuns in parcul de service cu ambele modele Hyundai i20 WRC. Thierry a evoluat prudent in conditiile in care nu are o experienta atat de mare in astfel de situatii si sunt sigur ca va avea mai multa incredere de acum incolo. Din pacate, Dani a avut un mic incident pe prima proba, dar a reusit ulterior sa recupereze si sunt sigur ca si el va urca in clasament dupa probele de vineri”, a adaugat si Michel Nandan, directorul echipei. 
 
Clasament general dupa prima zi din Raliul Monte-Carlo:
 
S. Loeb / D. Elena (Citroën DS3 WRC) 30:08.2
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +13.3
J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +36.1
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +38.6
E. Evans / D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +47.4
K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +59.8
A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +59.9
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:06.8
M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:08.7
H. Solberg / I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +1:17.6
M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +1:18.9
D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +1:24.9
Toate comunicatele

Articole recomandate

Compara Inchide
Filtrare avansata

Date de contact

Daca solicitati detalii despre inchirierea unei masini, puteti afla aici cum va prelucram datele

Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

trimitere date

Date de contact

Alege locatia
  Toate marcile
   Toate modelele

    Daca va programati la un test-drive, puteti afla aici cum va prelucram datele

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    TELEFON

    SMS

    E-MAIL

    trimitere date

    Newsletter

    Veti putea fi contactat pentru informari despre toate produsele si serviciile Tiriac Auto, insa puteti alege marca sau marcile auto de care sunteti interesat in mod special

    • FORD
    • HYUNDAI
    • JAGUAR
    • LAND ROVER
    • MERCEDES-BENZ
    • MITSUBISHI
    • AUTO RULATE
    • RENT

    Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici?

    trimitere date

    Date de contact

    Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

    Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.

    ;