Tiriac Collection – prima galerie auto personala deschisa publicului din Romania

Incepand cu data de 29 noiembrie 2013, s-a deschis publicului galeria Tiriac Collection, prima colectie personala ce reuneste peste 60 de modele impresionante de vehicule si motociclete, produse incepand cu anul 1899. Vizitatorii vor regasi peste 30 de marci auto si moto renumite, precum Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson si Indian Scout. Totodata, galeria Tiriac Collection pune la dispozitie publicului informatii utile despre istoria marcilor si a modelelor auto expuse.

Din pasiune pentru masini, am colectionat vehicule fabricate incepand cu anii 1899. Am acum bucuria de a impartasi aceasta pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evolutiei auto se regaseste in colectia pe care va invit sa o descoperiti” , a declarat domnul Ion Tiriac.

Fiecare model prezentat in cadrul galeriei are o poveste aparte. Spre exemplu, Daimler Conquest Century Drophead Coupe a fost livrat pentru prima oara, in data de 3 mai 1956, Contesei de la Nove a Elvetiei. Modelul Cadillac Series 62 decapotabil (1950) a facut parte anterior din colectia auto a lui Karl Blade, proprietarul companiei Newell Coach Corp.

Galeria include, totodata, singura colectie privata din lume cu cele sase modele Rolls Royce Phantom, produse pana in anul 1972. Vizitatorii vor regasi modelul Phantom I by Charlesworth, din 1927, un Rolls Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din 1934, generatie dezvoltata sub supravegherea lui Henry Royce, precum si un Phantom III Touring Limousine by Freestone & Webb, produs in 1937 si achizitionat de Sir John Leigh in 1939. Modelul Rolls Royce Phantom V (Park Ward), expus in cadrul Tiriac Collection, a fost achizitionat in luna mai 1990 de catre Sir Elton John.

Generatia Phantom VI, prezenta in cadrul Tiriac Collection, are, la randul sau, o istorie deosebita. Un astfel de model i-a fost oferit Reginei Elisabeta a II-a in 1977, pentru a marca 25 de ani de la ascensiunea sa pe tron.

Din anul 2014, colectia va fi completata de un Phantom IV, cea mai exclusivista generatie Rolls Royce construita vreodata. In prezent, modelul Rolls Royce Phantom IV Coachwork by Hooper, detinut initial de Aga Khan III, este expus la galeria Rolls Royce din Munchen. Doar 18 astfel de vehicule au fost produse intre 1950 si 1956 si au fost destinate, initial, familiilor regale si sefilor de state.

Iubitorii marcii Ford vor regasi in cadrul Tiriac Collection modelul Ford Mustang Mach 1, produs in anul 1970 si achizitionat de domnul Ion Tiriac in perioada etapei finale a Cupei Davis din Cleveland.  Prima generatie Ford Mustang a fost produsa de catre Ford Motor Company din 1964 pana in 1973. In 1964, Ford inregistra 22.000 comenzi doar in prima zi. Ca si in cazul altor modele din cadrul colectiei, si Ford RS 200 se numara printre putinele exemplare produse in intreaga lume: aproximativ 200 de masini. Cea mai puternica versiune a modelului Ford RS era estimata la 815 CP si atingea 100km/h in doar 2 secunde, devenind, astfel, cea mai rapida masina de serie.

Un alt model ce a detinut recordul pentru cea mai rapida masina de serie produsa in perioada 1992-1993, este si Jaguar XJ220 (540 CP, 100km/h in 3.6 secunde), care a castigat recordul in categoria masinilor de serie, pana in anul 2000, in cadrul vestitului Circuit de la Nürburgring.

Fanii seriei James Bond vor putea admira in cadrul expozitiei si modelul Aston Martin V8 Vantage (1981), cu 380 CP, atingand 100km/h in doar 5.3 secunde. Agentul 007, interpretat de actorul Timothy Dalton, a condus un model similar in filmul „The Living Daylights” (1987).

Colectia include si un Maserati Ghibli Berlinetta, din 1968, model ce a apartinut, initial, artistului Sammy Davis Jr., membru al grupului lui Frank Sinatra  - “The Rat Pack”.  

Modelul Mercedes SLR Stirling Moss, semnat de designerul coreean Yoon Il-Hun, face parte dintr-o editie limitata impresionanta, doar 75 vehicule din aceasta serie fiind produse in intreaga lume. Motorul are 640 CP, iar viteza maxima este de 350 km/h, atingand 100 km/h in mai putin de 3.5 secunde.

Expozitia Tiriac Collection este completata cu succes de modelul Mercedes-Benz CLK DTM AMG (2006), cu admiratori declarati, precum Juan Pablo Montoya, Mika Hakkinen, Kimi Raikkonen si Jensen Button. Totodata, acest model este unul exclusivist, doar 100 modele coupe si 80 decapotabile fiind produse la nivel mondial.

Tiriac Collection gazduieste si patru motociclete -  Indian Scout 741 (1943)MV Augusta 175CST “Disco Volante” (1953), Harley Davidson FLH 80 Electra Glide (1979) si Honda GL 1500C Valkyrie (1998), modele ce vor atrage toate privirile iubitorilor de adrenalina.

Colectia se intinde pe o suprafata de 2.200 mp si faciliteaza conditii tehnice de temperatura si umiditate constante, pentru conservarea adecvata a exponatelor.

Galeria Tiriac Collection este situata pe Calea Bucurestilor nr. 289, Otopeni. Vizitatorii sunt asteptati de vineri pana duminica, intre orele 10:00-19:00.

Pretul unui bilet de intrare este 20 lei pentru adulti, 10 lei pentru pensionari si 5 lei pentru elevi si studenti in baza carnetului valid de elev, student, respectiv pensionar. Copiii cu varsta de pana la 6 ani inclusiv au acces gratuit.


 

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.