Jaguar a dezvaluit, in premiera mondiala, modelul XE

Modelul Jaguar XE a fost dezvaluit, in premiera mondiala, in timpul unei ceremonii la care au participat multe personalitati publice, ce a avut loc in zona exclusivista Earl’s Court, din Londra.

Reprezentand cu adevarat o masina construita pentru confortul soferului, modelul Jaguar XE, cu tractiune spate, redefineste conceptul de sedan sport datorita constructiei sale usoare si avansate din aluminiu, liniei aerodinamice a caroseriei si dinamicii, dar si a manevrabilitatii extraordinare. Modelul XE va fi disponibil spre vanzare in anul 2015, avand versiunea de echipare de inalta performanta “S” in varful gamei.
Jaguar XE S isi rasplateste soferii cu raspunsul rapid si rafinamentul motorului supraalimentat V6 de 3.0 litri. Dezvoltand 340 CP si un cuplu de 450 Nm, acest motor de turatie ridicata este cuplat la o cutie de viteze automata cu 8 trepte, prevazuta cu padele de control, oferind soferului acces imediat la rezervele de putere incredibile ale vehiculului. Cu un timp de acceleratie de 0-60 mph (0-96 Km/h) in numai 4.9 secunde, XE S are o viteza maxima limitata electronic la 155 mph (250 Km/h).

Pozitionarea Jaguar drept cel mai important producator de vehicule cu structura din aluminiu a facut posibila dezvoltarea unei caroserii usoare si rigide, privita ca o revelatie in clasa medie. Acest lucru permite tehnologiilor avansate ale sasiului modelului XE sa ofere un echilibru fara precedent intre agilitate si nivelul de rafinament, lucru posibil inainte doar in segmentele auto superioare” a declarat Kevin Stride, Vehicle Line Director, Jaguar XE.

Jaguar XE, ce utilizeaza intensiv aluminiul, este primul model dezvoltat de Jaguar Land Rover pe baza noii arhitecturi de vehicule modulare, si va stabili standardele in ceea ce priveste dinamica la condus in segmentul clasei medii. Ampatamentul lung si pozitia coborata a scaunelor permit proportii perfecte si un profil aerodinamic similar unei caroserii coupe.

Partea frontala de dimensiuni mari a modelului S, gurile de ventilatie laterale cromate, spoilerul spate discret si jantele optionale din aliaj usor forjate, de 20 de inch, ofera indicii despre potentialul de performanta a motorului Jaguar supraalimantat pe benzina, V6 de 3.0 litri.

Versiunea XE S se va alatura celorlalte modele, ce vor fi echipate cu motoarele de 2.0 litri de inalta eficienta, cu 4 cilindri in linie, pe benzina si motorina, cuplate la transmisii manuale cu 6 trepte si schimbare lina si transmisii automate cu 8 trepte. Motoarele diesel - parte a noii familii de motoare Ingenium – ofera un consum de combustibil si emisii de CO2 exemplare  de 3.77 l/100km  (75 mpg) si 99 g/km.
XE este, de asemenea, cea mai usoara, rigida si aerodinamica berlina Jaguar construita vreodata. Este si primul model Jaguar echipat cu sistem de directie servoasistat electric, reglat pentru a oferi un raspuns si un sentiment de exceptie, cu un consum de energie scazut, comparativ cu sistemele hidraulice.

Jaguar are o istorie bogata in producerea masinilor cu un design seducator si silueta aerodinamica. “Misiunea noastra a fost sa cream un design captivant si dinamic, care sa reflecte intocmai pozitionarea Jaguar XE drept o optiune viabila pentru soferi. Silueta aerodinamica si rigiditatea caroseriei ii confera masinii un aspect dinamic, inclusiv cand sta pe loc. Modelul XE poarta timbrul de design al F-TYPE si va iesi in evidenta in multime ” declara Ian Callum, Jaguar Director of Design.

Noul XE a fost proiectat sa satisfaca cele mai exigente cerinte legale si ale clientilor legate de testele de siguranta la nivel global, inclusiv cele din SUA si Euro NCAP. Capota detasabila din aluminiu a motorului asigura un nivel ridicat de protectie a pietonilor in caz de impact.
Noul Jaguar XE are cel mai sofisticat sasiu comparativ cu orice vehicul din clasa sa si va stabili referinte in privinta calitatii deplasarii si manevrabilitatii, reprezentand o adevarata masina construita pentru confortul soferului.

Sistemul de servodirectie asistata electric (EPAS) ofera un incredibil potential de virare si o mai mare eficienta energetica in comparatie cu sistemele hidraulice. “Introducerea sistemului de servodirectie asistata electric a fost un mare pas, unul pe care noi il facem cu incredere. Gama aproape infinita de posibilitati ne-a permis sa obtinem fara compromis senzatia de manevrabilitate si conectare pe care noi ne-o dorim la o masina Jaguar” a declarat Mike Cross, Chief Engineer, Vehicle Integrity, Jaguar.

Sistemul infotainement InControl, complet nou, ofera tehnologii de ultima generatie pentru a conecta masina si pasagerii cu restul lumii.
“De la informatii referitoare la parcare, la teleconferinte, rezervari la hotel si avertizari cu privire la trafic, aplicatiile InControl pot fi accesate cu o simpla atingere a ecranului. Experienta Dumneavoastra de conectare este simplificata fara a compromite in vreun fel optiunile interactive de care dispuneti: este noul pas tehnologic pe care veti vrea sa il parcurgeti impreuna cu XE” a declarat Dr Mike Bell, Jaguar’s Global Connected Car Director.

Modelul XE completeaza gama limuzinelor Jaguar, pozitionandu-se inaintea modelelor mai mari, XF si XJ.
Mai multe detalii despre seria completa XE vor fi anuntate in cadrul Salonului Auto de la Paris, ce va avea loc luna viitoare.
Toate comunicatele