Vanzari record pentru Hyundai la nivel european in primul trimestru

• Cea mai buna luna si cel mai bun prim trimestru pentru Hyundai in Europa
• Crestere semnificativa a cererii pentru noua generatie i20

Hyundai a atins, in luna martie, cel mai inalt nivel al al inmatricularilor din toate timpurile, conform ultimelor date publicate de ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Autovehicule). In plus, cresterea semnificativa a cererii pentru noile modele ale gamei a condus la rezultate remarcabile in primul trimestru al anului 2015.

Volumul inmatricularilor a crescut in luna martie a.c. cu 17,7% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2014, insumand 55.733 autovehicule noi si o cota de piata de 3,4% pentru Hyundai in Europa. In primul trimestru din 2015, numarul inmatricularilor s-a majorat cu 9,7% ajungand la 119.855 autovehicule, atingand astfel o cota de piata de 3,3%. In acest context, piata de autoturisme noi a inregistrat o crestere cu 10,8% in martie si cu 8.5% in ansamblul primelor trei luni.

Cresterea cererii pentru noua generatie i20 a contribuit la performantele companiei. Vanzarile modelului s-au majorat cu 31% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, clasandu-se printre cele mai bine vandute autovehicule Hyundai nou lansate. ix35 se numara in continuare printre cele mai populare modele, cu o crestere a vanzarilor cu 20%, in comparatie cu 2014.

Thomas Schmid, Chief Operating Officer Hyundai Motor Europa, a declarat: “Piata autovehiculelor noi in Europa ramane foarte competitiva, iar noi continuam sa ne concentram pe dezvoltarea activitatilor noastre prin lansarea de noi produse. Noua generatie i20 a inregistrat un debut promitator si asteptam in continuare aceleasi rezultate pozitive, avand in vedere ca obiectivul nostru este de a schimba in proportie de 80% gama noastra din Europa in 2015.”

Alaturi de noua generatie i20, Hyundai lanseaza si alte noi modele in Europa in prima jumatate a lui 2015: noua generatie i20 Coupe, noul ix20, noul i30 si noul i40.
Toate comunicatele