Ford – cea mai bine vanduta marca de import din Romania in 2019 si lider al pietei de vehicule comerciale

BUCURESTI, Romania, 17 ianuarie 2020 - Conform datelor emise in aceasta luna de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V), in anul 2019 Ford a inmatriculat 16.168 de unitati. Astfel, marca Ford isi asigura o cota de piata de 8,58% si implicit pozitia de lider al pietei de import. Totodata, Ford isi consolideaza pentru al patrulea an consecutiv pozitia de lider al pietei de vehicule comerciale.

In ceea ce priveste autoturismele, Ford a inregistrat o cota de piata de 7,39%, in usoara crestere fata de anul 2018. Cele mai bine vandute modele au fost Focus, EcoSport si Kuga. De asemenea, 46.7% dintre autoturismele inmatriculate de Ford in 2019 au fost SUV-uri, fapt ce arata tendinta pietei si preferintele clare ale clientilor din Romania pentru acest segment de masini.

Cristian Prichea, director general Ford Romania NSC: “Suntem multumiti de rezultatele pe care le-am obtinut in 2019 si vom depune toate eforturile ca si in 2020 sa mentinem un trend ascendent. Un model deosebit de important pentru piata din Romania in 2020 este Ford Puma, produs exclusiv la Craiova din toamna anului trecut, care a ajuns deja in showroom-urile distribuitorilor nostri autorizati. Suntem convinsi ca noul SUV produs la Craiova se va bucura cel putin de acelasi succes ca EcoSport, fiind prima masina fabricata in Romania ce integreaza tehnologie hibrid”.

In ceea ce priveste vehiculele comerciale, Ford domina in continuare, fiind pentru al patrulea an la rand liderul acestui segment pe piata din Romania, cu o cota de piata de 15,85%. In top 3 cele mai bine vandute vehicule comerciale, lider este modelul Transit, urmat de Transit Custom si Ranger, toate aflate pe primul loc in segmentul lor.

“Ford domina in continuare si segmentul de vehicule comerciale, fiind al patrulea an consecutiv in care ocupa primul loc in topul vanzarilor. Pentru a ne consolida pozitia de lider, am dezvoltat, in a doua parte a anului 2019, propriul program Rabla pentru vehicule comerciale, singurul de acest fel din Romania.

Nu in ultimul rand, premiile internationale obtinute in noiembrie 2019 cu Ford Ranger (Pick-up-ul International al Anului) si cu Transit Custom in versiunile Plug-in Hybrid si EcoBlue Hybrid (Autoutilitara Internationala a Anului), ne indica faptul ca suntem pe drumul cel bun si in ceea ce priveste electrificarea vehiculelor comerciale”, a mai spus Cristian Prichea, director general Ford Romania NSC.

Prin reteaua nationala de distribuitori autorizati din Romania, Ford este prezent in 37 de puncte de comercializare din toata tara.

Pentru lansarea in productie a noului SUV Puma, Ford a angajat aproximativ 1700 de oameni, ajungand in prezent la peste 6200 de angajati. In plus, volumele anticipate de productie pentru modelele EcoSport si Puma, fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule sa lucreze pentru prima data in trei schimburi. Fabrica de Motoare de la Craiova continua sa lucreze in trei si patru schimburi, producand mult-premiatul motor Ford de 1.0 litri EcoBoost, in variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV si 155 CP mHEV.

Alaturi de Puma, Ford va mai lansa in acest an noul Ford Kuga, in variantele mild-hybrid, full-hybrid si plug-in hybrid, dar si noul Ford Explorer in varianta plug-in hybrid.

Publicat la: 17.01.2020

Auto Noi FORD

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.