Hyundai prezinta prototipul RM19 la Salonul Auto de la Los Angeles

• RM19 reprezinta platforma de dezvoltare pentru viitoarele modele ale brandului Hyundai N.

• Prototipul este echipat cu un motor de 2 litri, care ofera 390 CP, dezvoltat din versiunea folosita in competitiile din seria TCR.

• In viitor, conceptul poate fi derivat si pentru dezvoltarea modelelor electrice sau hibride de inalta performanta.

Hyundai a demarat proiectul RM (Racing Midship) in 2012, pentru a dezvolta si a transfera tehnologiile din domeniul motorsport catre viitoarele modele ale gamei N. Inca de la inceputurile proiectului, concretizat cu seriile RM14, RM15 si RM16, modelele RM au fost supuse unor teste extinse pentru a verifica noile tehnologii, pentru a studia efectul lor asupra performantelor vehiculelor, dar si pentru a fi imbunatatite si implementate pe viitoarele modele ale diviziei N.

“Platforma RM este un banc de teste versatil care permite evaluarea eficienta a noilor tehnologii si motoare in conditii normale de exploatare pe drumurile publice”, a declarat Albert Biermann, directorul diviziei de cercetare si dezvoltare a Hyundai Motor Company. “Pe parcursul evolutiei seriei RM, inginerii Hyundai au acumulat informatii pretioase, efectuand teste variate si folosind solutii tehnice diferite.”

Echipat cu cel mai puternic motor al marcii, 2 litri, turbo benzina, 390 CP, RM19 ajunge de la 0 la 100 km/ h in mai putin de 4 secunde. Prototipul imparte acest propulsor cu versiunile dezvoltate de Hyundai N pentru modelele care concureaza in competitiile TCR. Spre deosebire de aceste modele, care sunt afectate de anumite restrictii prevazute in regulamentul sportiv, RM19 ofera putere suplimentara. Conceptul are aceleasi performante ca o masina de curse, in ceea ce priveste puterea motorului, aderenta sau franarea, dar totul adaptat pentru o utilizare cotidiana pe drumurile publice.

In afara motorului pe benzina, prototipul poate fi echipat si cu alte versiuni disponibile in gama. In plus, prin investitiile recente si parteneriatul strategic cu Rimac Automobili, Hyundai va dezvolta modele de inalta performanta cu motorizari electrice si hibride. Obiectivul Hyundai Motor Group este de a lansa 44 de modele eco pana in anul 2025, brandul Hyundai N fiind inclus in strategia de dezvoltare a unei serii de modele cu emisii zero.

Initiala ‘N’ vine de la Namyang, locul unde, din 1995, se afla centrul R&D Hyundai si unde a fost dezvoltat primul concept, dar si de la circuitul Nürburgring, acolo unde se afla centrul european de teste al companiei. Divizia N foloseste experienta marcii din domeniul motorsport, pentru a dezvolta modele de inalta performanta dedicate utilizarii cotidiene, care sa ofere experiente dinamice pasionatilor de condus. Aceeasi idee este transmisa si de logo-ul ‘N’, al carui design este inspirat de traseul sinuos al circuitului Nürburgring.

Tehnologiile folosite pentru gama Hyundai N sunt testate pe legendarul circuit Nürburgring Nordschleife, unde fiecare model poate parcurge pana la 180.000 de kilometri in conditii meteo diverse. Tot aici se afla si centrul tehnic si de teste al Hyundai Motor Europe, care se intinde pe o suprafata de 3.600 de metri patrati.

 

Publicat la: 26.11.2019

Auto Noi HYUNDAI

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.