Noul Mercedes-Benz Vito: un upgrade atractiv pentru autovehiculul comercial usor cu stea

Succesul Mercedes-Benz Vito se bazeaza pe atuuri precum versatilitate, flexibilitate si un raport echilibrat pret/performanta, fiind astfel un partener de incredere in domeniile antreprenoriat, comert si servicii. Noul Vito este acum si mai atractiv. Principalele caracteristici sunt reprezentate de noua generatie diesel cu patru cilindri din familia motoarelor OM 654, mai eficienta si mai puternica, imbunatatirea sistemelor de infotainment si asistenta, precum si imbunatatiri la nivel de design. Noul Mercedes-Benz Vito poate fi comandat incepand cu 16 martie.

Caracteristicile cheie ale noului Vito 2020

• Noua generatie de motoare OM 654

• Suspensia AIRMATIC

• Mai multa siguranta datorita sistemelor DISTRONIC si Active Brake Assist

• Camera video pentru marsarier imbunatatita

• Oglinda retrovizoare digitala

• Un nou sistem de infotainment

• Interior imbunatatit 

• Grila radiator cu aspect nou

De la lansare, Mercedes-Benz Vito, produs in Vitoria, Spania, a fost emblema autovehiculelor comerciale usoare de dimensiuni medii. Aproximativ 530.000 de unitati din a treia generatie a modelului au fost vandute de la lansarea din toamna anului 2014. Datorita versatilitatii sale, Vito este un partener consacrat pentru IMM-uri, in special pentru cele cu pana la cinci autovehicule. Peste 70% din toate autovehiculele Mercedes-Benz Vito sunt utilizate in astfel de afaceri.

Mai multe variante de a conduce – motoare noi mai puternice si mai eficiente

Facelift-ul coincide cu disponibilitatea motorului diesel OM 654, cu patru cilindri si o capacitate de 2.0 litri, pentru toate variantele Mercedes-Benz Vito cu tractiune pe puntea din spate. Aceasta varianta este familiara pentru portofoliul de motoare Mercedes-Benz Cars si a fost optimizata din punct de vedere eficienta si emisii. Noua generatie de motoare a fost disponibila anterior doar pentru Vito Tourer. In cazul Vito Furgon, clientii de autovehicule comerciale usoare pot alege dintre urmatoarele patru categorii:

• Vito 110 CDI cu 75 kW (102 CP) si cuplu de 270 Nm (consum combinat de 6,5-6,4 l / 100 km, emisii combinate cu CO2 172-169 g / km);

• Vito 114 CDI cu 100 kW (136 CP) si cuplu de 330 Nm (consum combinat de 6,6-5,8 l / 100 km, emisii combinate CO2  173-154 g / km);

• Vito 116 CDI cu 120 kW (163 CP) si cuplu de 380 Nm (consum combinat de 6,4-5,8 l / 100 km, emisii combinate CO2  169-156 g / km);

• Vito 119 CDI cu 140 kW (190 CP) si cuplu de 440 Nm (consum combinat de 6,4-5,8 l / 100 km, emisii combinate CO2  169-154 g / km).

Generatia de motoare OM 654 este mai eficienta si cu mai putine emisii decat OM 651 si ofera in plus caracteristici imbunatatite la nivel de zgomot si vibratii. Este o liniste placuta in interiorul autovehiculului, vibratiile deranjante fiind reduse. 

Noile imbunatatiri pot fi observate la nivelul economiei de combustibil de aproximativ 13%, cu care noul Vito 119 CDI se poate mandri in comparatie cu modelul anterior. De asemenea, capacitatea rezervorului SCR este de 24 de litri, pentru toate modelele.

Confort maxim cu eficienta exemplara: transmisia automata 9G-TRONIC

Pentru prima data, transmisia automata 9G-TRONIC este acum disponibila fara restrictii pentru toate variantele Vito cu tractiune pe puntea din spate. Transmisia automata confortabila si eficienta cu convertor de cuplu inlocuieste acum 7G-TRONIC, care era disponibil doar pentru Vito Tourer. Comutatorul DYNAMIC SELECT poate fi utilizat pentru a selecta programele de conducere „Comfort” si „Sport” si astfel comportamentul de deplasare poate fi adaptat la cerintele de conducere. Ca alternativa, pot schimba manual in modul „M”, folosind padelele schimbatorului de viteza DIRECT SELECT.

Varietate unica de conducere

In combinatie cu noua familie de motoare OM 654, Mercedes-Benz Vito este dotat standard cu tractiune pe puntea din spate si are optiunea de tractiune integrala permanenta 4x4. Acest lucru ii permite sa parcurga o gama larga de suprafete cu usurinta. Inaltimea autovehiculului ramane sub marcajul de doi metri chiar si atunci cand este echipat cu tractiune integrala. Astfel, Vito nu isi pierde functionalitatea zilnica si incape fara probleme in garaje obisnuite, precum si in parcari cu mai multe etaje si subterane sau spalatorii auto.

Diversitate pentru succes

Vito demonstreaza, de asemenea, diversitatea sa si in alte domenii. De exemplu, este singurul model din clasa sa disponibil in trei variante de lungime, doua ampatamente si trei sisteme de conducere. Cu un volum de incarcare de pana la 1369 kg, este si cel mai spatios model din clasa sa. Diversitatea variantelor in care este disponibil fac ca noul Vito sa fie un partener pentru o gama larga de segmente: in varianta furgon indeplineste toate cerintele pentru transportul de bunuri. O alta utilizare frecventa este ca autovehicul mobil de componente si service. Pe de alta parte, Mercedes-Benz Vito Tourer este utilizat predominant pentru transportul de persoane si bunuri. Vito Mixto este alternativa la variantele furgon si Tourer, fiind potrivit pentru transportul echipelor de angajati. Clientii pot alege dintr-o gama variata de pachete de echipare. De exemplu, Vito Tourer este disponibil in liniile BASE, PRO sau SELECT.

Avand in vedere utilizarea sa ca autovehicul comercial, echipamentul optional al Vito este deosebit de divers. Exista numeroase variante de usi si geamuri sau de sine de acoperis cu bare de transport. Compartimentul de incarcare poate fi configurat in podeaua din lemn, ca sistem de sina pentru ancorarea incarcaturii, sine de ancorare pe lateral si panouri interioare, aceste optiuni oferind un maxim de functionalitate. In varianta furgon, este disponibila optional o podea noua, usoara si rezistenta, realizata din plastic, ce asigura o mai mare rezistenta comparativ cu podeaua standard din metal si un volum de incarcare cu pana la 12 - 15 kilograme, comparativ cu podeaua din lemn. Accesoriile pentru acoperis, sistemele de transport si compartimentele de incarcare sunt disponibile din fabrica sau ca accesorii.

In mod sport sau confort: ambele sunt posibile cu AIRMATIC

Cu noul AIRMATIC, Vito isi extinde din nou spectrul deja variat de aplicatii. Fie ca este vorba despre un drum rural accidentat sau de o autostrada perfect plana: disponibil pentru prima data la Vito, Clasa V si EQV (consum in regim combinat: 26,4-26,3 kWh/100 km; emisiile de CO2 combinate: 0 g/km) din octombrie 2020, sistemul AIRMATIC ajusteaza suspensia la conditiile necesare. Datorita gardei inalte la sol, confortul calatoriei este asigurat chiar si pe teren accidentat. Amortizarea este reglata automat pentru fiecare roata individual pentru a se potrivi modului de conducere si conditiilor de drum. Acest lucru se realizeaza rapid si precis, folosind doua supape separate pentru amortizare si compresie. Astfel, AIRMATIC ofera cel mai inalt grad de confort de conducere pentru orice situatie.

AIRMATIC este disponibil pentru toate variantele noului Vito impreuna cu motorul OM 654.

Sisteme suplimentare de siguranta si asistenta

Active Brake Assist, DISTRONIC si oglinda retrovizoare digitala din interior extind gama de sisteme de asistenta din dotarea noului Vito, de la 10 - 13 sisteme disponibile pentru generatia anterioara. Astfel, Vito continua traditia redefinirii standardelor de siguranta in segmentul sau. Vito Furgon a fost primul autovehicul comercial usor echipat standard cu airbag-uri si centuri de siguranta cu avertizare sonora, atat pentru sofer, cat si pentru copilot. Cu Crosswind Assist si ATTENTION ASSIST ca echipari standard, in urma cu cinci ani, Vito deja redefinea standardele de siguranta din segmentul sau.

Noul Active Brake Assist poate detecta riscul unei coliziuni cu un autovehicul care ruleaza in fata, initiind mai intai o avertizare vizuala si acustica. Daca soferul raspunde, Active Brake Assist creste presiunea de frana corespunzatoare situatiei. Daca nu exista nicio reactie, sistemul ofera suport pentru manevra de franare. In traficul urban, Active Brake Assist reactioneaza, de asemenea, la obstacole stationare sau la treceri de pietoni.

DISTRONIC este disponibil pentru Vito pentru prima data. Active Distance Assist poate mentine distanta fata de autovehiculul din fata in functie de setarea stabilita de sofer si il ajuta pe acesta, de exemplu, atunci cand conduce pe autostrada sau in ambuteiaje. Sistemul determina accelerarea automata a autovehiculului si franarea cu maximum jumatate din puterea de franare pentru a mentine o distanta sigura. Daca sistemul identifica ca este necesara o franare mai puternica, soferii sunt avertizati vizual si acustic, astfel incat acestia, daca este necesar, sa poata incetini autovehiculul. In pachetul DISTRONIC, Vito include intotdeauna functia HOLD.

Oglinda retrovizoare interioara digitala este un punct de reper special. Aceasta transmite imaginea de la camera HDR din luneta pe display-ul oglinzii, care poate fi utilizat la fel ca o oglinda retrovizoare conventionala, chiar si atunci cand portbagajul este plin pana sus. Avantajul acestei oglinzi este ca vizibilitatea pentru spatele vehiculului nu este restrictionata de tetiere, pasageri sau alte impedimente. 

Conectare completa, cu un aspect nou

Varianta facelift extinde si gama de functii ale sistemului de infotainment. Noul Vito foloseste receptia radio digitala (DAB+) pentru toate optiunile radio. Radioul, preinstalat cu doua difuzoare frontale, este configurat pentru DAB, la fel ca si radioul de baza Audio 10, care poate sustine deja posturi de radio digitale. Aceasta inseamna ca receptia radio este posibila chiar si pe distante lungi, la o calitate buna. Audio 10 are, de asemenea, o interfata Bluetooth® cu functionalitate hands-free sau pentru streaming de muzica. De asemenea, smartphone-ul poate fi incarcat prin interfata USB.

Asistenta rapida in cazul unui accident sau a unei defectiuni

Vito este echipat optim pentru a face fata situatiilor de urgenta, datorita sistemului de apeluri de urgenta Mercedes-Benz si a functiei pentru managementul defectiunilor disponibila de la primirea autovehiculului. Sistemul de apeluri de urgenta este standard. Prin intermediul senzorilor de avarie, accidentele pot fi inregistrate imediat si serviciile de salvare pot fi alarmate automat daca pasagerii nu reactioneaza printr-un apel vocal stabilit imediat. In mod alternativ, apelul de urgenta poate fi initiat si manual folosind butonul SOS din panoul de control de deasupra capului. Sistemul stabileste un apel vocal cu centrul de apeluri de urgenta Mercedes-Benz. Locatia exacta este apoi transmisa impreuna cu informatiile suplimentare necesare pentru operatiunea de salvare si recuperare.

Un aspect nou pentru grila radiatorului si imbunatatiri in interiorul autovehiculului

Mercedes-Benz Vito are un nou design distinctiv si dinamic. De exemplu, noul Vito poate fi identificat prin grila restilizata a radiatorului, care este cuplata cu elementele speciale DISTRONIC, Active Brake Assist sau cu barele de protectie vopsite in culoarea autovehiculului. Steaua Mercedes-Benz este pozitionata central pe grila radiatorului si este inconjurata de trei ornamente. De asemenea, pentru toate modelele Vito, este disponibila optional si o grila cromata.

 

Pentru mai multe detalii despre model, accesati pagina Mercedes-Benz Vito

Publicat la: 10.03.2020

Auto Noi MERCEDES-BENZ

Compara Inchide

Date de contact

Daca solicitati detalii despre o anumita oferta postata pe website, puteti afla aici cum va prelucram datele




Sunteti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de dvs. pentru a va contacta in scopuri de marketing, inclusiv prin Newsletter, in conditiile explicate aici




Sunteti de acord sa va contactam ocazional pentru sondaje despre produsele si serviciile Tiriac Auto, in conditiile explicate aici


Sunt de acord sa fiu contactat, in scopurile specificate mai sus, dupa cum urmeaza:

Telefon

Sms

E-mail

trimitere date

Date de contact

Inainte de trimiterea cererii va rugam sa completati formularul de mai jos:

Esti de acord ca Tiriac Auto sa utilizeze informatiile completate de tine pentru a te contacta in scopuri de marketing? Prin completarea prezentului formular, declar ca imi exprim consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate de mine, sa intre in baza de date a Tiriac Auto, a imputernicitilor si a operatorilor asociati ai acestuia, pentru a fi prelucrate si utilizate de acestia in orice activitati si scopuri statistice si / sau legate de marketing (inclusiv primirea de apeluri, e-mailuri in actiuni de marketing direct de promovare a ofertelor comerciale, invitatii la test-drive-uri si evenimente, asistenta pentru autovehiculul detinut: mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP), in conformitate cu legislatia in vigoare si in conformitate cu Politica de Confidentialitate Tiriac Auto.